SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062-017 | 9600 Sárvár, Kisfaludy S. u. 2/A

Intézmény logo

Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 1.


Szabóné Fehér Csilla

  Erasmus+ Mobilitás program

  Két hét tapasztalatszerzés Ausztriában az Erasmus + Mobilitás program keretében

  Erasmus+ Mobilitás program
   
  Február 25-én a déli órákban felkerekedtünk, és közel 4 órás autóbuszozás után meg is érkeztünk Steyr-be 10 iskolatársunkkal és 2 tanárunkkal, Horváth Andreával és Szabóné Fehér Csillával.
  A szobák elfoglalása után elindultunk felfedezni a települést. Nagy örömünkre szolgált, hogy nem is kellett sokat gyalogolnunk, hamar megtaláltuk a város egyik fő látványosságát, a két folyó – Steyr és Enns – összefolyását.
  Este a szlovén mentorunk, Anja tartott nekünk egy rövid tájékoztatót az előttünk álló feladatokról és a leendő munkahelyünkről. Megtudtuk, hogy a következő napokban a BMW gyár logisztikai központjában fogunk naponta hat órát dolgozni.
  Eleinte nagyon féltünk, hogy nyelvi gondjaink lesznek, de ezeket hamar leküzdöttük. Mivel mindenki nagyon kedvesen fogadott minket, szinte azonnal sikerült beilleszkednünk. Sok új barátot szereztünk.
  Helyi mentoraink – Sophie és Milo -, a logisztika különböző területein, változatos feladatokkal és munkaformákkal ismertettek meg bennünket. Már tudjuk, hogyan kell helyesen kitölteni az adminisztrációs okmányokat, melyek az alap áruszállítmányozási tevékenységek, ill a különböző BMW csomagolások javításával és ellenőrzésével is megismerkedtünk. Pár nap után már scannerel is dolgozhattunk, sőt a megrendelések, belsős projektek fizikai kivitelezése is a munkakörünk részévé vált. A fiúk részt vehettek a targoncák javításában.
  A gyakorlati feladatok mellett kaptunk mindig írásbeli elméleti házi feladatot is, amelyet másnap következetesen kikérdeztek tőlünk. Így nemcsak szakmai-, hanem nyelvtudásunk is gyarapodott.
  Mikor a munkából hazatértünk, tanáraink finom ebéddel vártak bennünket. Közben mindig beszámoltunk a nap eseményeiről. Délutánonként pótoltuk az iskolai feladatainkat, esténként pedig közös programokat szerveztek nekünk a kísérőink, például smink-, és darts verseny, kártya partik, Rebeka szülinapját is megünnepeltük.
  A hétvégén Anja kísért minket városnézésre, vasárnap pedig a közelben fekvő Linz városát kerestük fel.
  Ez a két hét nagyon eseménydús volt, így pillanatok alatt elröppent. Csak azt vettük észre, hogy újra csomagolunk és már indul is a busz hazafelé. Reméljük, még lesz alkalmunk hasonló élményeket gyűjteni jövőre is!
   
  Czupy Evelin és Kiss Éva (11. A osztály)
   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  ERASMUS + oktatói beszámoló

  ERASMUS + oktatói beszámoló

  ERASMUS + oktatói beszámoló

  2024. jún. 2.


  Admin

  ESTI TAGOZATOS KÉPZÉSEK 2024/2025-ös tanév

  ESTI TAGOZATOS KÉPZÉSEK 2024/2025-ös tanév

  A Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola az alábbi felnőttképzéseket tervezi indítani -2024. szeptembertől ESTI TAGOZATON

  2024. jún. 1.


  Admin

  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  2024. máj. 8.


  Admin


  Partnereink

  SZC logo

  Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


  Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola

  9600 Sárvár, Kisfaludy S. u. 2/A

  Telefon: +36-95-320-414

  E-mail: titkarsag@barabas-sarvar.hu

  OM azonosító: 203062-017


  2024Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola