SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062-017 | 9600 Sárvár, Kisfaludy S. u. 2/A

Intézmény logo

Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. márc. 14.


Talabér Csaba

  Elektronikai mérőtermet avattunk

  A TDK Hungary Components Kft. támogatásával újulhatott meg iskolánk, a Vas Megyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola elektronikai laborja – letéve egy újabb mérföldkövét az iskola és a vállalat együttműködésének. A labort kedden délelőtt mutattuk be a nagyközönségnek.

  Átadó
  A TDK Hungary Components Kft. támogatásával újulhatott meg iskolánk, a Vas Megyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola elektronikai laborja – letéve egy újabb mérföldkövét az iskola és a vállalat együttműködésének. A labort kedden délelőtt mutattuk be a nagyközönségnek.
  Iskolánk és az elektronikai alkatrészeket gyártó cég együttműködése tíz évre nyúlik vissza – mondta el iskolánk igazgatója, Talabér Csaba. Az elmúlt tanév végén a TDK részéről érkezett a felvetés, melyben a vállalat felajánlotta, hogy támogatja iskolánkat egy számunkra kiemelkedő fontosságú projektben, ezért a választása a duális automatikai technikus képzés miatt a villamos mérőterem felújítására esett.
  A teremben a műszerek és eszközök már kellő számban és minőségben rendelkezésre álltak, a bútorzat azonban cserére szorult. A felújítás már nyáron megkezdődött, az iskola diákjai szakoktatóik vezetésével felújították annak teljes villamoshálózatát, emellett megtörtént a falhibák kijavítása és a tanterem festése, ahol új, erősített burkolat, munkaasztalok, tárolók kaptak helyet, valamint mérőállomásokat alakítottak ki. A diákok kényelmét modern, ipari forgószékek biztosítják.
  - Egy olyan környezetet sikerült megteremtenünk, ahol tanárnak és diáknak is jó lenni, büszkeséggel mutatjuk meg vendégeinknek és invitáljuk ide a nyolcadikos, nyílt napra érkező diákokat és szüleiket is. A projekt extra hozadéka, hogy a felszabaduló, még használható eszközök felhasználásával egy szaklabort alakítottak ki – tette hozzá igazgatónk.
  Az iskola fenntartóját, a Vas Megyei Szakképzési Centrumot Rettegi Attila, a centrum igazgatója és Szentgyörgyvári Róbert kancellár képviselte az eseményen. A kancellár megjegyezte: a szakképzés helyzete a szakképzési centrumok létrejöttével egyre jobbá kezd válni – az elmúlt 7,5 évben a két centrum jóval több mint egymilliárd forintot költött fejlesztésekre, amelyek nagyrészt pályázatokból valósulhattak meg, de saját keretükből is sokat költöttek rájuk.
  Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte, hogy az iskola és a vállalat több mint tízéves együttműködése során 2015-ben indult el a duális automatikai technikus képzés, amelyen azóta közel hatvan diák szerzett végzettséget, jó részük ma is ebben a szakmában tevékenykedik és jelenleg is a TDK munkavállalója.
  Az együttműködés révén olyan diákokat kapnak a Barabásból, akik a mai kor követelményeinek megfelelő tudásszinttel rendelkeznek. Fontosnak tartja, hogy olyan tudást adjanak a fiataloknak, amellyel aztán egy életpályát tudnak felépíteni – fogalmazta meg az igazgató. A TDK fontosnak tartja, hogy olyan támogatást nyújtson együttműködő partnereinek, amelyre valóban szükség van. A vállalaton belül is nagyon sokat teszünk azért, hogy munkatársaik és a diákok a lehető legmodernebb és legkényelmesebb munkakörülmények között dolgozhassanak és szerezhessenek szakmai gyakorlatot. De emellett az is fontos számukra, hogy leendő munkatársaik, akik iskolánkban ebben a teremben kezdik meg a szakmai pályafutásuk megalapozását, már az első évtől fogva igényes és jól felszerelt közegben tanulhassanak.
  A sajtótájékoztatót követően az iskola diákjai bemutató szakmai gyakorlati órán vették birtokba a felújított termet, amelyen az ott található eszközök használatát is bemutatták.
  A duális automatikai technikus képzésben résztvevő diákoknak a TDK a régióban egyedülálló életpályát kínál, hiszen a szakma megszerzése után a diákok ezzel a képzettséggel azonnal elhelyezkedhetnek a vállalatnál, később pedig akár villamosmérnök diplomát is szerezhetnek duális TDK-s hallgatóként.
  Iskolánk és a TDK együttműködésében eddig összesen 60 diák szerzett gyakorlatot, illetve automatikai technikus végzettséget duális TDK-s diákként.
  A 2013-ban elindult közös munka részeként a TDK munkatársai az első években szakmai tárgyakat oktattunk intézményünkben, majd 2015-től a vállalat és iskolánk elindította a duális automatikai technikus képzését.
  A Barabás és a TDK közös munkájának 10 éves évfordulója alkalmából teljes körűen felújított elektronikai laborban mintegy 100 diák fordul meg egy tanév során. Ebben a tanteremben zajlik minden villamos szakma alapozó képzése, így a villanyszerelő és az automatikai technikus szakokra járó diákoké is.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  ERASMUS + oktatói beszámoló

  ERASMUS + oktatói beszámoló

  ERASMUS + oktatói beszámoló

  2024. jún. 2.


  Admin

  ESTI TAGOZATOS KÉPZÉSEK 2024/2025-ös tanév

  ESTI TAGOZATOS KÉPZÉSEK 2024/2025-ös tanév

  A Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola az alábbi felnőttképzéseket tervezi indítani -2024. szeptembertől ESTI TAGOZATON

  2024. jún. 1.


  Admin

  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  2024. máj. 8.


  Admin


  Partnereink

  SZC logo

  Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


  Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola

  9600 Sárvár, Kisfaludy S. u. 2/A

  Telefon: +36-95-320-414

  E-mail: titkarsag@barabas-sarvar.hu

  OM azonosító: 203062-017


  2024Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola