SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062-017 | 9600 Sárvár, Kisfaludy S. u. 2/A

Intézmény logo

Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. márc. 14.


Talabér Csaba

  Elektronikai mérőtermet avattunk

  A TDK Hungary Components Kft. támogatásával újulhatott meg iskolánk, a Vas Megyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola elektronikai laborja – letéve egy újabb mérföldkövét az iskola és a vállalat együttműködésének. A labort kedden délelőtt mutattuk be a nagyközönségnek.

  Átadó
  A TDK Hungary Components Kft. támogatásával újulhatott meg iskolánk, a Vas Megyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola elektronikai laborja – letéve egy újabb mérföldkövét az iskola és a vállalat együttműködésének. A labort kedden délelőtt mutattuk be a nagyközönségnek.
  Iskolánk és az elektronikai alkatrészeket gyártó cég együttműködése tíz évre nyúlik vissza – mondta el iskolánk igazgatója, Talabér Csaba. Az elmúlt tanév végén a TDK részéről érkezett a felvetés, melyben a vállalat felajánlotta, hogy támogatja iskolánkat egy számunkra kiemelkedő fontosságú projektben, ezért a választása a duális automatikai technikus képzés miatt a villamos mérőterem felújítására esett.
  A teremben a műszerek és eszközök már kellő számban és minőségben rendelkezésre álltak, a bútorzat azonban cserére szorult. A felújítás már nyáron megkezdődött, az iskola diákjai szakoktatóik vezetésével felújították annak teljes villamoshálózatát, emellett megtörtént a falhibák kijavítása és a tanterem festése, ahol új, erősített burkolat, munkaasztalok, tárolók kaptak helyet, valamint mérőállomásokat alakítottak ki. A diákok kényelmét modern, ipari forgószékek biztosítják.
  - Egy olyan környezetet sikerült megteremtenünk, ahol tanárnak és diáknak is jó lenni, büszkeséggel mutatjuk meg vendégeinknek és invitáljuk ide a nyolcadikos, nyílt napra érkező diákokat és szüleiket is. A projekt extra hozadéka, hogy a felszabaduló, még használható eszközök felhasználásával egy szaklabort alakítottak ki – tette hozzá igazgatónk.
  Az iskola fenntartóját, a Vas Megyei Szakképzési Centrumot Rettegi Attila, a centrum igazgatója és Szentgyörgyvári Róbert kancellár képviselte az eseményen. A kancellár megjegyezte: a szakképzés helyzete a szakképzési centrumok létrejöttével egyre jobbá kezd válni – az elmúlt 7,5 évben a két centrum jóval több mint egymilliárd forintot költött fejlesztésekre, amelyek nagyrészt pályázatokból valósulhattak meg, de saját keretükből is sokat költöttek rájuk.
  Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte, hogy az iskola és a vállalat több mint tízéves együttműködése során 2015-ben indult el a duális automatikai technikus képzés, amelyen azóta közel hatvan diák szerzett végzettséget, jó részük ma is ebben a szakmában tevékenykedik és jelenleg is a TDK munkavállalója.
  Az együttműködés révén olyan diákokat kapnak a Barabásból, akik a mai kor követelményeinek megfelelő tudásszinttel rendelkeznek. Fontosnak tartja, hogy olyan tudást adjanak a fiataloknak, amellyel aztán egy életpályát tudnak felépíteni – fogalmazta meg az igazgató. A TDK fontosnak tartja, hogy olyan támogatást nyújtson együttműködő partnereinek, amelyre valóban szükség van. A vállalaton belül is nagyon sokat teszünk azért, hogy munkatársaik és a diákok a lehető legmodernebb és legkényelmesebb munkakörülmények között dolgozhassanak és szerezhessenek szakmai gyakorlatot. De emellett az is fontos számukra, hogy leendő munkatársaik, akik iskolánkban ebben a teremben kezdik meg a szakmai pályafutásuk megalapozását, már az első évtől fogva igényes és jól felszerelt közegben tanulhassanak.
  A sajtótájékoztatót követően az iskola diákjai bemutató szakmai gyakorlati órán vették birtokba a felújított termet, amelyen az ott található eszközök használatát is bemutatták.
  A duális automatikai technikus képzésben résztvevő diákoknak a TDK a régióban egyedülálló életpályát kínál, hiszen a szakma megszerzése után a diákok ezzel a képzettséggel azonnal elhelyezkedhetnek a vállalatnál, később pedig akár villamosmérnök diplomát is szerezhetnek duális TDK-s hallgatóként.
  Iskolánk és a TDK együttműködésében eddig összesen 60 diák szerzett gyakorlatot, illetve automatikai technikus végzettséget duális TDK-s diákként.
  A 2013-ban elindult közös munka részeként a TDK munkatársai az első években szakmai tárgyakat oktattunk intézményünkben, majd 2015-től a vállalat és iskolánk elindította a duális automatikai technikus képzését.
  A Barabás és a TDK közös munkájának 10 éves évfordulója alkalmából teljes körűen felújított elektronikai laborban mintegy 100 diák fordul meg egy tanév során. Ebben a tanteremben zajlik minden villamos szakma alapozó képzése, így a villanyszerelő és az automatikai technikus szakokra járó diákoké is.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Master Good tanterem átadó

  Master Good tanterem átadó

  Iskolánkban tegnap új elektronikai labor került átadásra, amely a “Master Good Tanterem” elnevezést kapta a Sága Foods Zrt-nek köszönhetően.

  2023. nov. 6.


  Mészáros Péter

  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  2023. máj. 8.


  Mészáros Péter

  Kiemelkedő eredmény az OSZTV-n

  Kiemelkedő eredmény az OSZTV-n

  Országos harmadik hely az automatikai technikus OSZTV-n

  2023. márc. 14.


  Jobb Szilvia


  Partnereink

  SZC logo

  Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


  Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola

  9600 Sárvár, Kisfaludy S. u. 2/A

  Telefon: +36-95-320-414

  E-mail: titkarsag@barabas-sarvar.hu

  OM azonosító: 203062-017


  2024Vas Vármegyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskola